Hoppa till innehåll

Advokaterna

Varmt välkommen in till oss!

I dagens snabbt föränderliga samhälle är det som klient viktigare än någonsin att ha en kunnig och pålitlig juridisk partner vid sin sida. Någon som kan hjälpa till att navigera i det ständigt föränderliga juridiska landskapet och lämna informativa och goda råd till sin klient. Vi är den pålitliga juridiska partnern.

Vårt lilla men mycket kunniga team har spetskompetens inom den juridik som är kanske en av de mest centrala idag: nämligen den som rör abstrakta tillgångar – sådana tillgångar som inte går att ta på. Genom att kombinera vår långa erfarenhet som juridiska experter med vår affärsförståelse hjälper vi er att skydda & bygga långsiktiga och hållbara värden i era abstrakta tillgångar.

Lotta Wikman Öman

“Jag brinner för att få jobba långsiktigt och ingående med våra klienter för att alltid kunna ge konkreta och insiktsfulla råd. Det ska vara lätt att göra rätt!”

Kontakta Lotta

Karriär och CV

  • Advokat och delägare på Ahlford Advokatbyrå/Agenda Advokatbyrå – 2006-2021
  • Biträdande jurist, Ahlford Advokatbyrå – 2001-2006
  • Universitetslektor i civilrätt och doktorand vid juridiska institutionen Uppsala Universitet – 1988-2001
  • Jur. kand. från Uppsala Universitet – 1987

Jag tog min jur kand 1987 och jobbade därefter på juridiska institutionen vid Uppsala universitet fram till 2001. Under min tid på den juridiska institutionen var jag universitetslektor och undervisade framför allt i sakrätt och immaterialrätt.

2001 tog jag steget till en advokatbyrå, Ahlford advokatbyrå för att få omsätta mina teoretiska kunskaper till praktiska lösningar. Jag har under årens lopp fått möjlighet att bli expert på en mängd olika frågor tack vare och tillsammans med mina klienter. Jag har jobbat med både högt och lågt inom mina specialområden och bistått klienter med konkret rådgivning kring immateriella rättigheter, kommersiella avtal och dataskyddsfrågor (GDPR).

I stort sett varenda fråga och problem som jag har jobbat med har fördjupat mina kunskaper inte bara inom det specifika område som problemet gällde utan genom den befruktning det ger att arbeta med olika problem, utifrån olika aspekter och för start-ups ena dagen och en anrik ideell förening andra dagen. Jag sitter i flera bolagsstyrelser och har även suttit i flera styrelser för ideella föreningar. Detta ger en ytterligare förståelse för en organisations strategier, hur man kan tänka för att kunna lyfta blicken och ändå inte missa något viktigt.

Jag brinner för att få jobba långsiktigt och ingående med våra klienter för att alltid kunna ge konkreta råd. Jag är duktig på och njuter av att skriva och upprätta komplexa avtal inom life science och IT-området. De senaste fem åren har jag vigt mer och mer av min tid till att göra GDPR begripligt och hanterbart för våra klienter. Det är ett viktigt rättsområde som genom tvingande lagstiftning har ”tvingat” sig in i all verksamhet och försöker ta sig hela vägen till styrelsebordet.

Jag är glad och stolt över att jag äntligen tog steget och startade en egen advokatbyrå där jag och mina medarbetare kan få uppfylla våra drömmar om hur en modern advokatbyrå kan drivas till nytta och glädje både för oss och våra klienter. Jag tror att glada och trygga jurister och advokater ger glada och trygga klienter som kan växa och utvecklas med oss på Mod Advokater.

Emma Kylberg

“Jag älskar att hjälpa innovativa organisationer med att upprätta avtalsförslag och förhandla fram ett för bolaget gynnsamt avtal.”

Kontakta Emma

Karriär och CV

  • Jurist och affärsutvecklingsansvarig på Mod Advokater – sedan 2022
  • Biträdande jurist på Agenda Advokatbyrå – 2020 till 2022
  • Bolagsjurist på Daniel Wellington i Stockholm och Dubai – 2017 till 2020
  • Jur. kand. från Uppsala Universitet – 2017

Kort efter att jag tog min jur. kand. vid Uppsala Universitet påbörjade jag mitt arbete som bolagsjurist på Daniel Wellington. Min huvudsakliga placering under mina tre år på DW var i Dubai, där jag lärde mig enormt mycket om livet som yrkesverksam jurist samt i vilka kontexter och sammanhang som juridiken blir viktig för bolag och andra organisationer. Utlandserfarenheten var såklart även en bra språngbräda för att utveckla engelskan och möjligheten att samarbeta med människor från olika kulturer och bakgrund.

Efter tre år med Daniel Wellington valde jag att gå vidare för att testa på konsultrollen hos Agenda Advokatbyrå. Under mina ca ett och ett halvt år på byrån gavs jag möjligheten att bredda mina juridiska kunskaper till att omfatta betydligt fler ärenden med immaterialrättslig bäring, såsom varumärkes-, upphovs, designrättsliga frågor. Vid sidan av detta arbetade jag även en hel del med kommersiella avtal i alla dess olika former.

Idag är jag stolt medarbetare på Mod Advokater och arbetar huvudsakligen med immaterialrätt och kommersiella avtal. Mitt mål och vår vision är att vi ska vara en del av våra klienters dagliga verksamhet och kugga in där vi behövs som mest. Vi vill vara den där osynliga partnern på insidan som hjälper till att hitta långsiktiga lösningar på RÄTT problem. Vid sidan av detta önskar jag också skapa en advokatbyrå där synen på vad som skapar en bra jurist eller advokat förändras, och vi ger varandra utrymme att vara oss själva och peppen att våga ta risker och bryta nya marker!