“Jag brinner för att få jobba långsiktigt och ingående med våra klienter för att alltid kunna ge konkreta och insiktsfulla råd. Det ska vara lätt att göra rätt!”

Karriär och CV

Advokat och delägare på Ahlford Advokatbyrå/Agenda Advokatbyrå – 2006-2021

Biträdande jurist, Ahlford Advokatbyrå – 2001-2006

Universitetslektor i civilrätt och doktorand vid juridiska institutionen Uppsala Universitet – 1988-2001

Jur. kand. från Uppsala Universitet – 1987

 

Jag tog min jur kand 1987 och jobbade därefter på juridiska institutionen vid Uppsala universitet fram till 2001. Under min tid på den juridiska institutionen var jag universitetslektor och undervisade framför allt i sakrätt och immaterialrätt.

2001 tog jag steget till en advokatbyrå, Ahlford advokatbyrå för att få omsätta mina teoretiska kunskaper till praktiska lösningar. Jag har under årens lopp fått möjlighet att bli expert på en mängd olika frågor tack vare och tillsammans med mina klienter. Jag har jobbat med både högt och lågt inom mina specialområden och bistått klienter med konkret rådgivning kring immateriella rättigheter, kommersiella avtal och dataskyddsfrågor (GDPR).

I stort sett varenda fråga och problem som jag har jobbat med har fördjupat mina kunskaper inte bara inom det specifika område som problemet gällde utan genom den befruktning det ger att arbeta med olika problem, utifrån olika aspekter och för start-ups ena dagen och en anrik ideell förening andra dagen. Jag sitter i flera bolagsstyrelser och har även suttit i flera styrelser för ideella föreningar. Detta ger en ytterligare förståelse för en organisations strategier, hur man kan tänka för att kunna lyfta blicken och ändå inte missa något viktigt.

Jag brinner för att få jobba långsiktigt och ingående med våra klienter för att alltid kunna ge konkreta råd. Jag är duktig på och njuter av att skriva och upprätta komplexa avtal inom life science och IT-området. De senaste fem åren har jag vigt mer och mer av min tid till att göra GDPR begripligt och hanterbart för våra klienter. Det är ett viktigt rättsområde som genom tvingande lagstiftning har ”tvingat” sig in i all verksamhet och försöker ta sig hela vägen till styrelsebordet.

Jag är glad och stolt över att jag äntligen tog steget och startade en egen advokatbyrå där jag och mina medarbetare kan få uppfylla våra drömmar om hur en modern advokatbyrå kan drivas till nytta och glädje både för oss och våra klienter. Jag tror att glada och trygga jurister och advokater ger glada och trygga klienter som kan växa och utvecklas med oss på Mod Advokater.

 

Kontakta mig

E-postadress

lotta@modadvokater.se

Telefonnummer

(+46) 736771376